Ikea · Alliance Partner
Ikea

BILLY, KLIPPAN, PAX en IVAR. Bijna elke Nederlander kent deze iconen van Zweeds functioneel en betaalbaar design. Eind jaren ’70 opende IKEA haar eerste winkel in Nederland en werkt elke dag aan haar visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zoveel mogelijk mensen.

 

Hoe stimuleer je levensduurverlenging?

  • Verdubbelen van ons tweedehands aanbod (Meubelinruilservice) in alle winkels
  • Testen van een reparatieservice voor klanten en upcycling van meubels in de eigen operatie met sociaal ondernemers (in samenwerking met IKEA Social Enterpreneurship en Impact Hub) in IKEA Amsterdam, IKEA Barendrecht en IKEA Utrecht

Wat wil je leren in deze alliantie?

Wij willen graag leren welke circulaire, levensduurverlengende initiatieven andere partijen ontwikkelen en wat hierin de succesfactoren en barrieres zijn. Om zo te zien hoe wij zelf kunnen versnellen, en waar we kunnen samenwerken voor meer impact.

Missie

IKEA wil de duurzame keuze gemakkelijk en betaalbaar maken voor zoveel mogelijk mensen. In onze winkels kun je ook tweedehands meubels kopen, een nieuwe bankhoes aaschaffen maar ook reserveonderdelen bestellen. In de toekomst willen we reparatie ook toegankelijker maken zodat onze meubels nog langer meegaan.