Alliance Partner
The Substitute

Duurzaamheid in de interieurbranche versnellen

 

Ruim 11 miljard kilo aan meubels wordt elk jaar alleen al in Europa weggegooid. 80 tot 90% hiervan wordt verbrand of eindigt op de vuilnisbelt en slechts 10% wordt gerecycled. En dan is de verborgen impact, de niet zichtbare impact tijdens het maken en vervoeren van onze fast furniture, nog vele malen groter. Naast CO2-uitstoot spelen er meer problemen. Het gebruik van giftige stoffen, niet ‘faire’ arbeid (zelfs kinderarbeid) en tot slot natuurvernietiging zoals ontbossing door houtkap en vervuiling door grote olietankers die onze spullen vanuit lagelonenlanden naar ons verschepen.

In de sector en voor consumenten is de impact van fast furniture nog een grote blinde vlek. Daarom zijn wij The Substitute gestart. Het is onze missie om de duurzaamheidstransitie in de interieur- en verbouwbranche te versnellen.

 

 

Hoe doen we dat?

 

The Substitute is een community van duurzame merken en professionals in de interieur- en verbouwbranche. The Substitute wil de consument bewust maken van de negatieve gevolgen van fast furniture. Dit doen wij door te communiceren over de schadelijke effecten van fast furniture én te inspireren met het duurzame alternatief.

Immers, als de vraag naar duurzaam toeneemt beweegt de markt vanzelf mee.

Om duurzaam inrichten en verbouwen toegankelijker te maken hebben wij de SUB-methode ontwikkeld. Lees meer over de SUB-methode.

 

 

Digitaal platform & community

The Substitute is hét platform voor het duurzame alternatief in interieur en verbouw. Samen vormen wij de lerende community van duurzame merken, makers & professionals, zoals (interieur)architecten, ontwerpers en stylisten. Wij delen netwerk, kennis en marketing-power in een online community met offline events.

 

Events

The Substitute organiseert events waarbij we gericht matchmaken, merken voorstellen aan professionals of nieuwe materialenmakers, en inzichten delen waarmee urgentie voor deze missie wordt gecreëerd. Ook organiseren we graag kleine events in samenwerking met onze communityleden!

 

Kennisinstituut & Consultancy

Samen met de community van het platform is The Substitute eveneens een kennisinstituut.

Onze informatie is voor alle leden vrij toegankelijk en is de bron voor onze ‘professional events’, lezingen en workshops. The Substitute heeft een opleiding ontwikkeld voor meubelbedrijven die de sustainable transitie aanwillen. Al zeggen wij weleens gekscherend, willen is geen optie, we zullen wel moeten. Wil je meer weten over onze kennisprogramma’s? Zoek dan contact.