Community
Studio HENK

Studio HENK’s visie is een afvalvrije meubelindustrie – te beginnen bij onszelf. We creëren meubels die een leven lang meegaan, met oog voor kwaliteit, vakmanschap en duurzaamheid. Onze meubels worden vervaardigd met duurzame, gecertificeerde en gerecyclede materialen, en op bestelling geproduceerd om overtollige voorraad te vermijden. We hebben een service programma om de levensduur van onze meubels te verlengen. Sinds januari 2023 is Studio HENK B Corp gecertificeerd.

 

Wij dragen bij aan levensduurverlenging

Binnen onze duurzame design principes denken wij al na over de levensduur van onze meubels: we gebruiken hoog kwalitatieve materialen, en produceren in Europa met oog voor vakmanschap. Bij Studio HENK zijn meubels naar wens samen te stellen, om te zorgen dat een meubel aansluit bij de behoefte van de klant en zo langere tijd mee kan gaan. Veel van onze meubels zijn modulair, waardoor indien nodig onderdelen vervangen kunnen worden. Ook nemen wij onze verantwoordelijkheid voor de levensduur van onze meubels: het HENK service programma bestaat uit verschillende services om de levensduur van onze meubels te verlengen. Hieronder valt naast een reparatie en recycle service ook de inruilservice. Indien het meubel nog in goede staat is kan deze worden ingeruild voor een Studio HENK tegoed voor de aanschaf van een nieuw meubel. Dit geldt voor hele meubels, of individuele componenten zoals tafelbladen of frames. Op die manier hoeft niet altijd een heel meubel ingeruild te worden. Ingeruilde producten worden bij Studio HENK hersteld en vinden een tweede thuis tijdens ons jaarlijkse Restore evenement. Daarnaast bieden we voor bepaalde gestoffeerde producten ook een herstoffeer service aan, zodat de producten in een fris jasje weer lange tijd vooruit kunnen.

 

 

Leerdoelen:

Het is onze doelstelling om de weg vrij te maken voor de meubelindustrie om samen meubelafval tot nul te reduceren, want impact maak je samen. Wij hopen daarom verbinding te vinden bij gelijkgestemde bedrijven, en meer te leren over circulariteit in design en services. Dit sluit volledig aan bij onze B Corp status: collectief actie ondernemen!

 

Geleerde lessen:

Wij publiceren een jaarlijks impact report op onze website.

 

 

Skills:

Onze Head of Sustainability en Executive Advisor zetten zich continue in om Studio HENK op duurzame koers te houden en uit te dagen. Daarbij wordt de academische en praktijk kennis van duurzaamheid en de circulaire economie ingezet. Daarnaast heeft ons design team inmiddels flink wat kennis van duurzaam ontwerpen aan de hand van onze design principes. We werken nauw samen met onze producenten in Nederland en Europa om de producten steeds verder te verduurzamen.