Ikea · Alliance Partner
Jafix.com

Jafix.com is een reparatieplatform. We streven ernaar dat consumenten vaker spullen (laten) repareren. Jafix.com helpt daarbij door reparateurs en consumenten aan elkaar te verbinden. Door het uitwisselen van reparatiehandleidingen of door het verbinden van reparateurs aan de consument.

 

Hoe stimuleer je levensduurverlenging?

Onze pilot is een online pilot. We willen bedrijven maar ook slimme consumenten ons platform laten gebruiken om reparatie kennis te delen. Belangrijk daarbij is dat we de consument die iets wil repareren aan de hand nemen in het reparatie proces. Dat doen we door drempels weg te nemen. We leggen uit hoe moeilijk een reparatie is, hoe lang het duurt, welke spullen je nodig hebt en natuurlijk vooral een stap-voor-stap handleiding. Met duidelijke foto’s en/of video’s en ondersteunende teksten. Lukt het dan toch niet of is het simpelweg te moeilijk dan willen we de consument koppelen aan een reparateur.

 

Wat wil je leren in deze alliantie?

Waar bedrijven en consumenten tegenaan lopen bij het repareren van spullen en hoe wij daarbij kunnen helpen.

Missie

De komende jaren zullen we zien dat het verlengen van de levensduur van producten steeds belangrijker wordt. Repareren neemt daarin een centrale plek in. Er zal wetgeving op dit vlak komen en consumenten zullen steeds meer eisen stellen op dit vlak. En dus is het onvermijdelijk dat bedrijven op deze trend in moeten spelen.