Repair · Community
Hartman

Hartman is van oudsher een specialist in kunststof tuinmeubelen. Sinds de oprichting in 1968 richt de organisatie zich op het produceren en verkopen van tuinmeubelen van kunststof, hout, wicker, aluminium, rope en all-weatherstof.

 

Categorie: middelgrote organisatie (50-250 FTE)

 

Onze weg naar volhoudbaarheid.

 

We staan bekend om de lange levensduur van onze producten (kwaliteit en duurzaamheid) maar willen daarnaast ook meer doen op het gebied van hergebruik, reparatie en recycling. De eerste stappen hebben we gemaakt, maar we willen onszelf blijven uitdagen en kijken naar nieuwe mogelijkheden om de volgende stappen te kunnen plannen.
Daarom is het voor Hartman heel waardevol om met dit initiatief samen te gaan werken.

 

Wij dragen bij aan levensduurverlenging via:

  • Met verschillende activiteiten, waaronder Care & Recycle service, een motivatiecampagne voor het buitenleven en een samenwerking met Twente Milieu en RepairCafe Nederland.

  • Vanaf dit najaar een bestelmodule van onderdelen, zodat meubelen met originele onderdelen gerepareerd kunnen worden.

 

Leerdoelen:

 

We zijn op zoek naar nieuwe manieren om meer reuse toe te passen voor nieuwe producten, maar ook voor de producten die we op de markt brengen. Wij zien grote uitdagingen in het behalen van de gewenste (en verwachte) kwaliteit bij ons merk met deze materialen. We willen graag op de hoogte blijven van inspiratie, nieuwe toepassingen, ideeën en uitwisselen van initiatieven via dit netwerk. Het is belangrijk om vervolgstappen te blijven zetten.

 

Grootste uitdagingen liggen op het gebruikt van tweedehands of recycled materialen voor nieuwe producten, met de verwachte kwaliteit bij ons merk.

 

Skills:

Reparatie, inzameling en motivatiecampagnes.