Logistiek · Community
Brenger

Brenger is een transportplatform dat als doel heeft om de inefficiënte manier van grote spullen vervoeren te veranderen. Elk transport wordt geregeld door een koerier die toch al die kant op rijdt. Dit maakt de (ver)koop van tweedehands producten makkelijker en duurzamer.

Dankzij de slimme technologie wordt voor elke rit de meest efficiënte route berekend, rijdt de koerier nooit meer een lege bus, betaalt de klant een betere prijs voor zijn transport, en stoten we samen minder onnodige CO2 uit. Win-win-win.

 

Wij dragen bij aan levensduurverlenging via:

  • Brenger draagt bij aan levensduurverlening door de (ver)koop van tweedehands producten makkelijker te maken. Bijna 20% van de consumenten die Brenger hebben gebruikt voor het transport van tweedehands aankoop, had anders een nieuw item gekocht. Zo is er sinds 2016 de aanschaf van ruim 19.859 nieuwe meubels voorkomen.
  • Brenger leidt tot CO2-besparingen doordat consumenten niet zelf heen en weer hoeven te rijden in een gehuurd busje of eigen auto, maar het transport wordt gekoppeld aan bestaande koeriersroutes. Zo is er sinds de oprichting ruim 3.187 ton aan CO2-uitsoot voorkomen.

 

Leerdoelen:

  • Bijdragen aan de inspanningen van The ReUse Alliance en kennis vergaren over de aankomende regelgeving met betrekking tot hergebruik.
  • Aangaan van nieuwe samenwerkingen om de impact van hergebruik te vergroten.
  • Meer mensen te bereiken en overtuigen van de positieve impact van hergebruik.

 

Geleerde lessen:

 

 

Sinds onze start in 2016 hebben we ons gefocust op de markt van grote, onhandige items, een lastige, niet-gestandaardiseerde niche markt waar we ons volledig op hebben gericht.
Met onze missie om elke koeriersbus te vullen, zijn we elke dag bezig om zo efficiënt mogelijk verschillende transporten te matchen aan de koerierscapaciteit op de weg. Dit motiveert ons om aan de ene kant van het platform exact te weten wat er wordt vervoerd, hoe groot en zwaar het is, welke service we wel en niet kunnen aanbieden, en hoe we dit kunnen bundelen met ons algoritme. Aan de andere kant willen we precies weten waar welk busje wanneer rijdt en met welke capaciteit. Het is een mooie puzzel naar de oplossing om C2C-transport efficiënt en voordelig te maken, zodat het op grote schaal toepasbaar is.

 

 

Skills:

 

Technologie, econometrie voor de meest efficiënte routes & operationele uitvoering.