Hoe zorg je dat mensen langer met hun spullen in huis doen? Ontkopen werkt aan een platform en organiseren activiteiten om meer mensen aan het repareren en pimpen van huisraad te krijgen.

 

Categorie: micro organisatie (0-10 FTE)

 

Wij dragen bij aan levensduurverlenging via:

We willen het makkelijk maken om een reparateur te vinden en workshops gaan geven (of verwijzen naar workshops van anderen) om zelf te leren repareren. Pimpen vinden we net zo belangrijk, want niet altijd is iets kapot, maar is men er op uitgekeken. We geven advies hoe je spullen weer aantrekkelijk zou kunnen maken.

 

Leerdoelen:

We zijn op zoek naar nieuwe manieren om meer reuse toe te passen voor nieuwe producten, maar ook voor de producten die we op de markt brengen. Wij zien grote uitdagingen in het behalen van de gewenste (en verwachte) kwaliteit bij ons merk met deze materialen. We willen graag op de hoogte blijven van inspiratie, nieuwe toepassingen, ideeën en uitwisselen van initiatieven via dit netwerk. Het is belangrijk om vervolgstappen te blijven zetten.

 

Geleerde lessen:

Grootste uitdagingen liggen op het gebruikt van tweedehands of recycled materialen voor nieuwe producten, met de verwachte kwaliteit bij ons merk.

 

Skills:

Reparatie, inzameling en motivatiecampagnes.